Nyheder fra Dansand A/S
29.08.2018

Dansand leverer alle sandbaserede vækstlag til Made in Denmark

Efter mere end 1 års forberedelse slår Silkeborg Golfklub dørene op for den internationale golfsports elite. Det sker, når Made in Denmark turneringen løber af stablen fra den 30. august til 2. september.

Dansand har leveret den samlede palette af sandbaserede vækstlag, som chefgreenkeeper, Stig Helm-Petersen og hans team har brugt for at skabe en golfbane i verdensklasse. Vi mødtes med Stig Helm-Petersen til en snak om, hvordan man bliver klar til at afholde en af verdens mest prestigiøse golfturneringer.

Da chefgreenkeeperen for mere end et år siden erfarede, at Made in Denmark flyttede fra Himmerland til Silkeborg Golfklub, gik han straks i gang. Gennem vinteren blev der ryddet op i skoven, stier blev forbedret, stubbe fjernet og træer løftet, så klubben ville være klar til at modtage de 100.000 tilskuere, som forventes at besøge den midtjyske golfklub i løbet af de fire turneringsdage.  

-  Vi er vant til at afholde store turneringer. På selve banen er der ikke blevet ændret noget nævneværdigt, bortset fra at vi har tilføjet enkelte ekstra teesteder. Derimod har vi gennem hele foråret og sommeren arbejdet på at forbedre greenens kvalitet, så den lever op til European Tours krav.

Turneringsledelsen kræver, at bolden kan trille 11,5 fod på stripmeteren. Samtidig skal greenoverfladerne være hårdere, end man normalt ser i en dansk golfklub. Ellers vil området omkring hullerne hurtigt blive slidt af de 156 spillere, der kommer til at færdes på banen under turneringens første dage.

Sandforbruget er fordoblet

I det våde danske klima er det en udfordring. Et af Stig Helm-Petersens midler til at løse problemet er sand – masser af sand. I såvel våd som tør tilstand. Normalt bruger chefgreenkeeperen og hans 15 mand store team mellem 100 og 150 tons i løbet af en sæson, men i år er forbruget mere end fordoblet.  

- Vi har vertikalskåret vores greens mere end nogensinde og fyldt rillerne op med sand. Det har gjort underværker. Vi har også brugt mere tørsand, end vi plejer. Produktet er enormt nemt at arbejde med. Det løber ubesværet ned mellem græsstråene og gør hurtigt greenfladen jævn. Som en af de få golfklubber er vi de heldige ejere af vores egne siloer, så vi slipper for at håndtere tørsandet i sække.

Samarbejde om produkttests

Stig Helm-Petersen har handlet med Dansand i 25 år, og gennem årene har han testet mange produktnyheder i samarbejde med firmaets produktspecialister, blandt andet Black Dress, Fillscape (Grønt Sand) og adskillige varianter af topdressing rangen. 

- Det har givet mig og klubben stor værdi at afprøve produkter i samarbejde med Dansand. På den måde har jeg lige præcis de produkter, som bidrager til, at jeg i dag kan sætte min bane op til Europas bedste golfspillere.

Når startskuddet til Made in Denmark lyder den 30. august står Stig Helm-Petersen klar med et hold på 30 greenkeepere. Halvdelen af dem er frivillige fra andre klubber, der har tilbudt at arbejde under turneringen mod kost og logi. De 30 greenkeepers bliver delt op i mindre teams, der hver især er ansvarlige for enkelte områder på banen – bunkers, greens, fairways og teesteder.

-På den måde sikrer vi os, at logistikken fungerer optimalt. Alle ved, hvilke arbejdsopgaver, der skal løses, og de ved, hvilket udstyr der må bruges til de bestemte opgaver, så vi fx ikke risikerer, at der er et team, der pludselig mangler en bil. Vi er klar, afslutter Stig Helm-Petersen.